novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava



Domov >  Novice > Geoplin Slovan - Elektra Esotech 81:76 (07.11.2009) Ostale novice
Število vseh ogledov: 3316

Avtor: Duško Supič

Liga Telemach, 7.11.2009: Geoplin Slovan je dosegel tretjo zmago v sezoni, kolikor jih ima po petih krogih tudi Elektra Esotech, obe ekipi pa sta v zlati sredini najmočnejše domače košarkarske lige...

Geoplin Slovan - Elektra Esotech 81:76 (20:18, 21:20, 15:22, 25:16)

Sobota, 7.11.2009: Dvorana Kodeljevo, gledalcev 150, sodniki: Mlakar (Škofja Loka), Strnad (Ljubljana), Krejič (Kranj).

Geoplin Slovan: Zadnik 10, Savković 1 (1:2), Mlakar 6 (2:2), Klepo 2, Dragić 18 (5:7), Novak 20 (2:4), Marolt 2, Čigoja 6, Jovanovič 4, Pavič 23 (6:10).

Elektra Esotech: Koštomaj 2, Podvršnik 20 (5:6), Bilič 17 (0:1), Sjekloča 3 (0:2), Lelič 3, Ćup 13 (2:3), Feeley 20 (4:4).

Geoplin Slovan je dosegel tretjo zmago v sezoni, kolikor jih ima po petih krogih tudi Elektra Esotech, obe ekipi pa sta v zlati sredini najmočnejše domače košarkarske lige.

Moščani so dolgo časa lomili odpor žilavih gostov, dokončno pa so ga zlomili v sami končnici izenačenega obračuna. Gosti so bili na krilih Podvršnika, Feeleyja in Biliča vse do 38. minute, ko je bilo šest točk v korist domačega moštva (81:75), povsem konkurenčni favoriziranim gostiteljem, nato pa je v njihovi igri nastopil razpad sistema.

Povzročile so ga osebne napake, v zadnji poldrugi minuti so zaradi petih osebnih napak igrišče zapustili štirje nosilci igre gostujoče zasedbe: Feeley, Bilič, Podvršnik in Ćup. To so Ljubljančani s pridom izkoristili, po zaslugi Paviča, Dragiča in Zadnika, ki so naredili delni izid 10:0, so si 1:09 minute pred koncem priigrali neulovljivo prednost 16 točk (91:75) in na koncu tudi zanesljivo zmago.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Pavič s 23 in Novak - njegov met za tri točke je znašal 6:6 - z 20 točkami, v gostujoči pa sta Podvršnik in Feeley dosegla po 20 točk.

Slovan se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomeril s Šenčurjem, Elektra Esotech pa s Parklji. Obe tekmi bosta v soboto, 14. novembra.

STATISTIKA TEKME   -  DODATNA STATISTIKA  -  ZEMLJEVID METOV   -  POTEK TEKME

FOTOGALERIJA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Zasluženo je zmagala domača ekipa. Še minuto in pol pred koncem smo imeli pozitiven rezultat, vendar smo po lastni neumnosti in napakah potem izgubili. Kot sem rekel po zmagi z Zlatorogom, sreča spremlja hrabre, a tokrat to nismo bili mi."

Miro Alilović, trener Geoplina Slovana: "Kot vsako leto se je tudi tokrat pokazalo, da so tekme z Elektro Esotech zelo zanimive. Zmago, ki je za nas zelo pomembna, smo rešili v sami končnici tekme, ko smo naredili prednost štirih točk, ki smo jo zagotovili z dobro obrambo, saj smo pred tem preveč grešili pri prostih metih."

 IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO

Omenjeni subjekti:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh