novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Salih Nuhanović še dve sezoni v KK Elektra (22.04.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 4214

Avtor: Bojan Rotovnik

Ob včerajšnjem obisku članske ekipe Košarkarskega kluba Elektra pri generalnemu sponzorju Termoelektrarni Šoštanj je predsednik kluba, Darko Lihteneker, podpisal dvoletno pogodbo o sodelovanju z Velenjčanom Salihom Nuhanovićem. Domači igralec Elektre se je v tej sezoni vrnil v Slovenijo in je v zaključku sezone 2009/10 igral za člansko ekipo Elektra Esotech.

SALIH NUHANOVIĆ ŠE DVE SEZONI V KK ELEKTRI

(Šoštanj, 22.4.2010): Ob včerajšnjem obisku članske ekipe Košarkarskega kluba Elektra pri generalnemu sponzorju Termoelektrarni Šoštanj je predsednik kluba, Darko Lihteneker, podpisal dvoletno pogodbo o sodelovanju z Velenjčanom Salihom Nuhanovićem. Domači igralec Elektre se je v tej sezoni vrnil v Slovenijo in je v zaključku sezone 2009/10 igral za člansko ekipo Elektra Esotech.

Velenjčan Salih Nuhanović je 210 cm visoki igralec na poziciji centra. Svojo košarkarsko kariero je pričel v Košarkarskem klubu Elektra za katerega je igral v vseh mlajših selekcijah. Leta 2000 je kot član mladinske reprezentance Slovenije nastopil na evropskem mladinskem prvenstvu. Za člansko ekipo Elektre je igral od sezone 1999/2000  do sezone 2005/06. V sezoni 2005/06 je članska ekipa Elektre osvojila največji uspeh kluba v državnem prvenstvu, saj je prvič in edinkrat do sedaj zaigrala v play-offu in na koncu osvojila odlično 4. mesto v Sloveniji. Salih Nuhanović je bil v tej sezoni najboljši košarkar ekipe KK Elektra.

V sezoni 2006/07 je igralec prestopil k ekipi Zlatorog Laško, kjer je igral tri sezone zapored in bil eden izmed najučinkovitejših igralcev. Za ekipo Laškega je leta 2007 in 2008 zaigral tudi v kvalifikacijah za evropsko tekmovanje FIBA Eurocup. Po končani sezoni 2008/09 je zapustil Laško in se oktobra 2009 odpravil v tujino, natančneje k madžarski ekipi Debrecena, kjer je bil s 18,6 točkami 8,8 skoka na tekmo najuspešnejši igralec. Zaradi finančnih težav kluba, je februarja letos zapustil Madžarsko in se vrnil v domači Košarkarski klub Elektra, kjer je bil z 11,3 točkami in s sedmini skoki na tekmo eden izmed najuspešnejših igralcev Elektre v Ligi Telemach.

Z včerajšnjim dnem se je Salih vrnil v KK Elektro, klub, ki ima že več kot šestdesetletno tradicijo in zadnjih deset let redno nastopa v slovenski prvi košarkarski ligi. V zadnjih sedmih letih se je članska ekipa uvrščala med osem najboljših v Sloveniji, letos pa je zasedla deseto mesto.

Dolgoletni generalni sponzor KK Elektra je Termoelektrarna Šoštanj, ki klub podpira že več kot petdeset let, kar tovrstno sponzorstvo uvršča med eno najdaljših v Sloveniji. Ob obisku članske ekipe v Termoelektrarni Šoštanj je ekipo in vodstvo kluba pozdravil direktor dr. Uroš Rotnik, ki je poudaril kakovostno  delo kluba, še posebej na področju mlajših selekcij. V imenu kluba se je direktorju Termoelektrarne Šoštanj za vso podporo in izkazano zaupanje zahvalil predsednik kluba, Darko Lihteneker in mu ob tem podaril simbolično darilo. Nato si je članska ekipa ogledala Termoelektrarno Šoštanj, ki z inštalirano močjo 779 MW proizvede povprečno tretjino energije v Sloveniji, v kriznih obdobjih pa pokriva preko polovico slovenske porabe. Igralci so se povzpeli tudi na vrh trenutno največjega bloka 5, kjer so v lepem vremenu na skoraj 100 m višine imeli pogled na celotno Šaleško dolino.

FOTOGALERIJA

Omenjeni subjekti:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh