novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > OŠ Šoštanj izgubila prvo četrtfinalno tekmo pro OŠ Šmarje pri Jelšah (11.03.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 4515

Avtor: Tomaž Sinigajda

Na včerajšnji prvi četrfinalni tekmi ŠKL je OŠ Šoštanj na domačem parketu izgubila z OŠ Šmarje pri Jelšah.

OŠ ŠOŠTANJ - OŠ ŠMARJE PRI JELŠAH  78 - 84

rezultat po četrtinah (0-28, 44-7, 2-40, 32-9)

 

Tekme ŠKL so vedno nepredvidljive, saj izmenično po eno četrtino igrajo najprej dekleta in nato fantje. Rezultat se seveda sešteva. Tako je pred včerajšnjo tekmo v zraku viselo vprašanje ali je bolje imeti dobro fantovsko ali dobro dekliško ekipo. Najbolje bi bilo, če bi imeli dobri obe ekipi, ampak vedno pač ni tako. 

Na včerajšnji tekmi so tako lahko gledali boj dveh tekmecev, ki imata povsem različni ekipi. OŠ Šoštanj ima odlične fante in solidna dekleta. OŠ Šmarje pri Jelšah pa odlična dekleta in solidne fante.

V prvi četrtini so naša dekleta dobro igrala in skrbela za kolikor toliko nizek rezultat, ki so ga na to fantje v drugi četrtini spreobrnili nam v prid. A v tretji četrtini so gostujoča dekleta naredila še večjo razliko, ki pa jo v zadnji četrtini naši izjemni fantje niso mogli nadoknaditi. 

Pred povratno tekmo, ki bo čez 14 dni v Šmarjah pri Jelšah ima OŠ Šmarje pri Jelšah tako 6 točk prednosti. Razlika torej ni prevelika, a bo potrebno za zmago s 7 točkami strniti vrste in predvsem naša dekleta bodo morala pokazati boljšo igro.

Kljub porazu našim dekletom ni nič za očitati. Borile so se po najboljših močeh, gostujoča dekleta so opravičila svoj sloves kot izjemne igralke. Naša dekleta pa zagotovo še niso pokazale vsega svojega znanja. V šmarjah pri Jelšah se nam torej obeta prava bitka za vstopnico v polfinale.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh